Mune ei tohi tegelikult külmiku ukse küljes hoida (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kuigi peaaegu kõigil külmkappidel on ukse küljes spetsiaalne munarest, ei sobi see koht toiduekspertide sõnul tegelikult üldse munade säilitamiseks.

Selleks, et vältida munade riknemist ja teiste toiduainete saastumist, tuleks mune hoida originaalkarbis külmiku keskmisel riiulil, vahendab Good Housekeeping.

Munad säilivad kõige paremini ühtlasel alla 20-kraadisel temperatuuril. Külmiku ukse küljes aga muutub temperatuur pidevalt. Samuti, kui sa just mune pärast karbist välja võtmist ära ei pese, kujutab nende munaresti ladumine saastumisohtu, sest munadelt võivad ohtlikud bakterid levida teistele toiduainetele.

Mis puudutab seda, kas mune võib ka üldse toatemperatuuril säilitada, siis jah – võib küll, kui toatemperatuur on püsivalt alla 20 kraadi. Selliseid ruume majapidamises aga kuigi tihti ei leidu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles