Neid taimi ei tasuks allergikutel oma aias kasvatada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kuigi paljudel inimestel on õietolmu vastu allergia, ei tea nad siiski täpselt, milline taim neid aevastama ajab. Siin on mõni taim, mis suure tõenäosusega seda põhjustada võib.

Päevalill 

Päevalill
Päevalill Foto: www.flickr.com

Need suvelilled on tõsised allergiatekitajad. Probleeme võivad tekitada nii õietolm kui ka seemned. Mõnel inimesel võib tekkida reaktsioon juba taimelehti puudutades, vahendab FoxNews.

Riitsinus

Riitsinus
Riitsinus Foto: www.flickr.com

Tihti kasvatatakse Eestis riitsinust ilutaimena ning allergia põhjustajaks ei osata seda sageli pidada. Tegelikult on aga riitsinus väga mürgine ning taime või selle tolmuga kokku puutudes võib tekkida tõsine reaktsioon. 

Kadakas

Kadakas
Kadakas Foto: www.flickr.com

Kuigi kadakas on Eestis väga populaarne taim, võib tegelikult nii taime kui ka selle tolmuga kokku puutudes tekkida nahale kohutav lööve. Kui kadakatest oma aias siiski loobuda ei taha, peaks kasvatama pigem emaseid taimi. 

Teekummel

Kummel
Kummel Foto: www.flickr.com

Kui tavaliselt arvatakse, et kummel on rahustava toimega, siis tegelikult võib see hoopis väga paljudel inimestel tekitada ägedat löövet. Allergikutel tasuks hoiduda nii taime õitest, lehtedest kui mõnel juhul isegi ka nendest valmistatud teest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles