Kasulik teada: milliseid võimalusi on rõdu põranda katmiseks?

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidust põrandaplaadid
Puidust põrandaplaadid Foto: www.flickr.com

Selleks, et soojade suveilmadega ei peaks rõdule minnes astuma külmale ja kõledale kivipõrandale, tasub see kindlasti millegagi katta. Millised on selle jaoks aga enamlevinud võimalused?

Kiiresti paigaldatavad põrandaplaadid/kärgplaadid

Kui suuremat ehitustööd ette ei soovi võtta, on kiire ja trendikas lahendus lihtsasti paigaldatavad põrandaplaadid. Põranda paigaldamisega saab hakkama igaüks, kuna selleks on vaja vaid plaadid plastikvõre abil üksteise vahel kokku ühendada. Soovi korral saab need talveks ka uuesti kokku pakkida ning järgmisel aastal uuesti laiali laotada. Puidust valmistatud plaate võib leida juba alates 6€/9tk.

Kunstmuru

Kunstmuru on lihtsaim ja tavaliselt ka odavaim võimalus rõdu põranda katmiseks. Vaipkatte paigaldamiseks tuleb see lõigata vaid õigesse suurusesse ning seejärel kate põrandale maha rullida. Hea kunstmuru kestab väga kaua, kuid samas ei vaja ka erilist hooldust. Soodsamate katete hinnad algavad paljudes poodides juba 5€/m².

Kunstmuruga kaetud rõdu
Kunstmuruga kaetud rõdu Foto: www.flickr.com

Keraamilised plaadid

Alati on võimalus võtta projekt suuremalt käsile ning katta rõdu põrand keraamiliste põrandaplaatidega. Plaate ja plaatimissegu soetades tuleks aga veenduda, et need sobiksid kindlasti ka välistingimustesse. Selleks, et põrand liiga külm ei oleks, saab selle katta näiteks vettpidava kaltsuvaibaga. Põrandaplaatide hinnad võivad varieeruda, parimate pakkumiste leidmiseks tasub aga alati ehituspoodidesse kiigata.

Plaaditud rõdu
Plaaditud rõdu Foto: www.flickr.com

Terrassilauad

Kui plaadid tunduvad liiga külma ja ebameeldivana, saab rõdule ehitada ka terrassilaudadest pinna. Kuigi tulemus on väga ilus, tuleb selle puhul aga arvestada iga-aastase hooldusega. Immutatud terrasilaudade hinnad jäävad umbkaudu 1,50 €/jm.

Puidust rõdu põrand
Puidust rõdu põrand Foto: www.flickr.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles