Koristusekspert: jubedaim viis, kuidas kodu enne külaliste tulekut koristada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Muidugi oleks ideaalne, kui kodu oleks laitmatus korras igal hetkel. Kahjuks on see nappiva aja tõttu reaalsus vaid vähestele ning tegelikult leiad end ikka ja jälle kiiruga koristamas vaid mõni minutit enne külaliste saabumist.

Kuigi külalistele võib tunduda, et kodu on pärast viieminutilist kiiruga koristamist ideaalses korras, on tegelikult sahtlites peitmas end hunnik ebavajalikku riiulitelt ja laudadelt korjatud pahna. Koristusekspert Lorie Marrero väidab aga Kitchnile, et selline meetod on halvim viis koristamiseks ning kutsub selliseid koristajad pahnakogujateks.

«Selle asemel, et pahn kokku korjata, ära sorteerida või visata, peidavad inimesed selle lihtsalt silme eest ära. See jääb aga suure tõenäosusega seisma ning hakkab ajapikku kogunema,» selgitab Marrero. 

Ekspert räägib, et kodust välja kolides võib sellisel juhul leida kotitäie vanu postkaarte, täissoditud märkmepabereid või kastitäie vanu laadijad, millele kasutust enam kunagi ei leia. «See võib tunduda küll kauge probleemina, kuid sellisel juhul tekib suur tõenäosus, et kaotad sodi vahele ära midagi tähtsat, näiteks mõne arve.»

Selle asemel, et ebatähtsad asjad sahtlitesse ja kappidesse peita, soovitab Marrero kiiruga koristades appi võtta hoopis mõne suure kasti või korvi, mis ka muul ajal kasutust leiab. «Kõige lihtsam viis on koguda asjad ühte pesukorvi. Järgmine kord, kui pesu pesed, on vaja korv asjadest tühjaks sorteerida - see loob suurema tõenäosuse, et pahn ei jää igaveseks kappidesse vedelema,» andis ekspert nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles