Arhitekt näitab, milliste kodudeni viib meid kinnisvara hinnatõus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.archdaily.com

Ajal, mil nii majade kui maatükkide hinnad  üha kerkivad, otsivad arhitektid pidevalt lahendusi, mil moel soodsa hinnaga kodusid ehitada. Selline on ühe rootslase nägemus.

Arhitektuuribüroos Manofactory välja töötatud majade kompleks kinnitub kaljuseinale - seega ei mingit muret kallite majade või maatükkide soetamisega, kirjutab Archdaily.

Foto: www.archdaily.com

Kaljuservalt majadeni viib korralik laudtee. Peamine takistus sellises hoones elamiseks on ilmselt kõrgusekartus, kuid muidu on tegu igati arvestatava lahendusega.

Linnumajadest inspiratsiooni saanud Nestinboxi-nimeline maja on lihtne teraskonstruktsiooniga mitme  toaga puitehitis, mis sobib ehitamiseks kõikjale, kus piisavalt tugevat kaljuseina.

Foto: www.archdaily.com

Ligikaudu 50ruutmeetrises majas on kolm korrust. Majja mahub elutuba, köök, söögituba, magamistuba ja kabinet või lastetuba. 

Foto: www.archdaily.com

Vaata rohkem SIIT. Kuidas  tundub, kas elaksid sellises majas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles