«Igal kodul oma lugu»: provintsist pealinna kolinud pere julgelt sisustatud kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrust Tallinnasse kolinud Johansonide pere on loonud endale ja oma tütrele unistuste kodu, mis kujundatud sisekujundust hobiks pidava ema Ly nägemuse järgi. 

Perekond Johansonidel oli uut kodu silmas pidades kindel nägemus. Maja peaks olema ühekorruseline ja mõistliku suurusega, selgitavad nad «Igal kodul oma lugu» saatejuhile Kairit Tuhkanenile. Kui eelmises kodus kippus pere planeeringu tõttu maja peale laiali valguma, siis uues kodus seda muret ei ole. 

Uue kodu on pereema Ly Johanson ise kujundanud, sest sisekujundus on naisele tõeliselt südamelähedane hobi. Nagu ütleb Ly ise, avastab ta sageli mingi detaili või mööblieseme ja asub siis selle ümber muud ehitama. Antud kodu puhul algas kõik ühest diivanist.

Selle kodu lugu näitab muuhulgas ehedalt, kuidas kodus ei peaks tumedaid toone kartma. Peretrütre toas valitsevad küll värvid, aga ema-isa magamistoas on märksõnaks must. Särtsu lisavad selles elamises detailid ja nutikad lähenemised, näiteks on magamistoas seinad osaliselt matid, teistele lisatud aga sädelust.

Milliseid põnevaid detaile peidab endas Johansonide kodu veel, sellest juba täna kell 20:00 Kanal 11s!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles