8 punkti, mida diivani valikul kindlasti silmas pidada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Diivan võib olla üks kulukamaid oste, mis oma kodu sisustamiseks teed. Kui tihti valitakse diivan vaid selle välimuse ja suuruse järgi, siis tegelikult peaks valiku puhul veel nii mõndagi silmas pidama, vahendab Apartment Therapy.

1. Kangas

Diivani valiku puhul ära unusta kunagi katsuda läbi erinevaid kangaid - pole midagi hullemat kui riie, mis on ebamugav ja ajab sügelema.

Samuti peaks kanga valiku puhul silmas pidama oma eluviisi. Näiteks samet võib küll elegantne ja šikk välja näha, kuid seda on üpriski raske puhastada. Seetõttu pole see koduloomade ja väikeste laste puhul just mõistlikuim valik.

2. Istme sügavus

Oma eluviisi peaks kindlasti silmas pidama ka diivani sügavust valides. Kui sulle meeldib õhuti tundide viisi diivanil pikutades telekat vaadata, on mugavam valik sügavam ja pehmem diivan. Kui diivan leiab rohkem kasutust aga külaliste võõrustamisel, on istumiseks parem pigem kitsam diivan.

3. Istme kõrgus

Modernsed disaindiivanid võivad tihti olla väga madalad. Kui oled aga pikka kasvu, on nendel istumine väga ebamugav ja seljale koormav. Diivanil istudes peaksid jalad küll korralikult maha ulatuma, kuid samas ei tohiks põlved rinnuni olla.

4. Jäikus

Diivani jäikus on küll täielik oma valik, kuid siiski tuleks seda enne ostmist arvestada. Katseta diivanit nii istudes kui lamades ning mõtle hoolega läbi, kas sooviksid oma kehale pigem pehmemat või toetavamat pinda. 

5. Käetoe kõrgus

Kas saad istudes oma kätt mugavalt äärele toetada? See on samuti üks asend, mis peaks õige diivani puhul võimalikult loomulikuna tunduma.

6. Seljatoe kõrgus

Diivanit katsetades proovi kindlasti oma selga toetada. Kas sul on tunne, et lendad kohe üle ääre? Või hoopis on seljatugi nii kõrge, et tunned, et ei saa oma pead liigutada?

7. Eemaldatavad padjad

Alati tuleks kontrollida, kas suuremad diivanipadjad on kergesti eemaldatavad. Liigutatavad padjad tähendavad üldjuhul seda, et diivanit on tunduvalt lihtsam puhastada.

8. Magamisvõimalus

Ilmselt tuleb päris tihti ette olukordi, kui külalised peavad mõne öö sinu diivanil veetma. Diivanit valides säti end mugavalt sisse ja proovi sellel uinakut teha. Isegi kui mõned diivanid käivad lahti, võivad need magamiseks olla teistest tunduvalt ebamugavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles