Lihtne ja odav moodus, kuidas köögi töötasapind tõeliselt trendikaks muuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.lovelyimperfection.com

Köögikappide pinnad võivad ajapikku kuluda ja väljavahetamist vajada. Kulukale probleemile leidis eriti trendika lahenduse blogija Michelle, kes otsustas vana laminaadist plaadi katta tsemendiga.

«Kui uue kodu ostsin, proovisin esialgu köögis laminaadist töötasapinnaga leppida,» kirjutab Michelle oma blogis. «Mida rohkem ma seda aga vaatasin, seda enam hakkas see mind häirima.»

Kuna uued tööpinnad olid naise jaoks liiga kulukad, otsustas ta järgida viimaseid trende ning luua kappidele uued tsemendist pinnad. Selle asemel, et valada täielikult uus tööpind, kattis naine tsemendikihiga hoopis vana plaadi.

Foto: www.lovelyimperfection.com

Esiteks lihvis Michelle liivapaberiga laminaadist pinna. «Proovisin esialgu kasutada selleks lihvimismasinat, kuid siis avastasin, et käsitsi saab palju parema tulemuse,» kirjutas naine.

Foto: www.lovelyimperfection.com

Seejärel segas ta kokku tsemendisegu, mille õhukeste kihtidena labida abil pinnale laotas. Seina nurgad ja ääred kattis Michelle eelnevalt maalriteibiga.

Foto: www.lovelyimperfection.com

Kokku valas naine neli tsemendikihti. Iga kihi vahel tuli pinda lihvida ning korralikult puhastada. Nurgad ja ääred said sirgeks voolitud näppude abil.

Foto: www.lovelyimperfection.com

«Kui pinnad ühtlaseks ja siledaks said, tuli need katta lakiga,» kirjutas blogija. «Selleks pidi aga laskma tsemendil enne umbes ööpäeva kuivada.»

Foto: http://www.lovelyimperfection.com

«Kuna ma eriliselt lihvimistöid ei teinud, jäid minu tööpinnad pigem mustrilised ja huvitavamad. Kes aga soovib eriti siledat ja perfektset pinda, peaks lihvimisel veidike rohkem vaeva nägema,» andis Michelle nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles