Ameeriklased avastavad alles nüüd, miks kodus välisjalatsites käia ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Ameerika Ühendriikides on väga levinud, et välisjalatsitega käiakse ka siseruumides. Nüüd on aga sealgi avastama hakatud, et see pole sugugi kõige parem mõte.

Kuigi ameeriklased naljalt kaks päeva järjest sama särki selga ei pane, kasutavad kodu koristamisel kanget keemiat ja on muidu pigem puhtusearmastajad, pole nad kummalisel kombel siiani mõelnud, et välisjalanõudega elu- ja magamistuppa marssimine pole hügieeni selsukohalt kõige parem idee. 

Seepärast on sel nädalal mitmes sealses väljaandes köitnud tähelepanu avastus, et välisjalatsite küljes leidub keskmiselt 421 000 sorti baktereid, kõik neist sugugi mitte kahjutud. Muu hulgas võib inimene endale välisjalatsitega kõhuviiruse otse magamistuppa kanda.

Seepärast soovitavad Ameerika koduportaalid nüüd inimestel jalanõud välisukse juures ära võtta. Samuti manitsetakse lugejaid meeles pidama, et jalgade jalamatil pühkimine ja siis samades jalatsites edasi marssimine ei aita, sest juba määrdunud matil elavad bakterid edasi.

Allikad: Today.com, RealSimple

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles