Lugeja küsib: kas koduaeda väikese tiigi rajamiseks on vaja luba?

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiik koduhoovis
Tiik koduhoovis Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kuna suviti tekib mu perel päris tihti soov ujuda ja mul on üpriski suur hoov, mõtlesin, et peaks sinna ühe väikese tiigi rajama. Kas võin seda lihtsalt kaevama hakata või on mul vaja sellest ka kellelegi teada anda ja mõni luba taotleda?» soovib koduportaali lugeja teada.

Vastab Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader:

«Koduhoovi tiigi rajamise plaan tuleb kooskõlastada kohaliku omavalitsusega ning enne ehituse alustamist tuleb taotleda niisutus- ja kuivendusrajatisele, milleks võib olla ka koduaeda rajatav tiik, ehitusluba. Selle kohta saab täpsemat infot kohalikust omavalitsusest ja ehitusseadustikust.

Maapõueseadus ei reguleeri tiigi rajamist koduaeda, küll aga tiigi kaevamise käigus tekkiva materjali kasutamist, kui tegevus toimub ehitustegevusena. Maaomanik on kohustatud taotlema keskkonnaametist kaevise võõrandamise või selle väljaspool kinnisasja kasutamise loa, kui tiigi kaevamisel tekkiv materjal viiakse kinnistult välja.

Ja loomulikult ei tohi tiigi kavandamine kahjustada olemasolevaid loodusväärtusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles