Kaheminutiline rutiin, mis aitab vannitoa alati säravalt puhtana hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba
Vannituba Foto: www.flickr.com

Niiskuse, seebijääkide ja raskesti puhastavate vuugivahede tõttu ei ole koht, kus me ennast peseme, alati just ise kõige puhtam. Vastavate vahenditega on aga lihtne tekitada endale harjumus, mille tulemusena püsib vannituba alati puhta ja värskena, vahendab Apartment Therapy.

Kuidas koristamine lihtsamaks teha?

Kasuta kangast dušikardinaid: seebijäägid on vannitoa koristamisel üks suurematest nuhtlustest. Jääkide puhastamine plastikust dušikardinatelt on enamasti võimatu ja pole isegi katsetamist väärt. Plastikust kardinate asemel tasuks kasutada hoopis vetthülgavat kangast, mille puhastamiseks tuleb need vaid pesumasinasse visata. Sellisel juhul hoiad ära nii mustuse kogunemise kui hallituse tekke.

Tuuluta vannituba: kui vannitoas on olemas sundventilatsioon, pane see juba enne duši alla minekut tööle. Kui pesemas on käidud, jäta lahti nii vannitoa kui dušinurga uks (või tõmba eest dušikardin), et õhk liiguks ja niiskus vannitoast välja pääseks.

Kangast dušikardin
Kangast dušikardin Foto: www.flickr.com

Milline peaks olema rutiin pärast duši all käimist?

Samm 1: kuivata seinad

Pärast duši all käimist tuleks märjad pinnad alati ära kuivatada. Selleks jäta duši kõrvale rippuma akende puhastamiseks mõeldud kaabits ja tõmba sellega pärast pesemist seinad ja klaasid üle. Kui sul on dušikardin, ära unusta ka seda kuivatada.

Eriti oluline on pindade kuivatamine dušikabiinide puhul – vastasel juhul hakkavad klaasidele kogunema seebijäägid, katlakivi ja isegi hallitus.

Samm 2: kasuta puhastusvahendeid

Isegi kui kuivatad pärast duši all käimist kõik pinnad ära, võivad seebijäägid siiski ajapikku klaasile kogunema hakata. Seetõttu tasuks iga paari päeva tagant pihustada klaasid ja seinad kas puhastusvahendi või äädikaga üle. See aitab ära hoida hilisemat ja tunduvalt tüütumat küürimist.

Samm 3: vabane üleliigsest veest

Enne, kui vannitoast pärast pesemist lahkud, kuivata lapiga ära vanni või dušikabiini nurgad ja pinnad, kuhu vesi tavaliselt koguneb ja seisma jääb. Selle kuivatamine aitab ära hoida hallituse teket. Jäta meelde, et hallitust on tunduvalt lihtsam ära hoida, kui seda pärast eemaldama hakata.

Kui lisad need lihtsad punktid oma duši all käimise rutiini, hoiab see ära suured küürimised ja koristamised. Samuti võid olla veendunud, et vannituba püsib alati säravalt puhtana.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles