8 asja, mida kodus enne puhkusele minekut liiga sageli teha unustatakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Puhkusteperiood on täies hoos ja kodud jäävad pikemalt järelvalveta. Lihtsalt niisama aga uksest välja astuda ei maksa, kui tead, et viibid ära pikemalt kui päeva. Kuidas elamine selleks ette valmistada?

Keera vesi kinni

Tõsiselt. Inimesed peavad seda tihti tühiseks manitsuseks, aga nii võid hoida ära väga tõsiseid veeavariisid, mis laastavad nii sinu kui ka kehvemal juhul su naabrite elamise. Ära suhtu sellesse soovitusse üleolekuga!

Anna võti naabrile

Mõistagi usaldusväärsele. Kui teda pole, siis lähimal elavale sõbrale või pereliikmele. Las ta viskab su elamisele aeg-ajalt pilgu peale. Võtmete olemasolu on vajalik ka juhuks, kui vargaalarm või suitsuandur ootamatult tööle peaks hakkama.

Masinad vooluvõrgust

Ära jäta vooluvõrku laadijaid, veekeetjaid ja muid väiksemaid seadeldisi, mille vooluvõrgust eemaldamine ühtegi ebamugavust ei põhjusta. Lahti võid ühendada ka pesumasina ja kuivati.

Tegele postiga

Suuna sulle laekuv post kas maakodusse ümber, peata ajutiselt tellimus või lase kellelgi regulaarselt postkasti tühjendada. Miski ei tõmba varaste tähelepanu rohkem kui üleajav postkast.

Maksa arved ette

Maksa kõik äraoleku ajal kukkuvate tähtaegadega arved kenasti ette ära, nii ei teki kaost ja saad muretult puhta südametunnistusega puhkama minna.

Isesüttivad tuled

Su maja juurde võiksid kuuluda kas või mõned taimeriga tuled, mis kellaajaliselt ise süttivad. Pime maja jääb pikapeale kõigile silma, ka neile, kellele jääda ei tohiks. Kontrolli, et kõik aknad oleks korralikult suletud.

Ära lülita kliimaseadet välja

Sul võib küll tekkida kiusatus mõned eurod küttearvelt säästa, kuid näiteks õhksoojuspump võiks  su äraoleku ajal siiski sees  olla: see väldib niiskuse tekkimist toas ja hoiab püsivalt ühtlast temperatuuri.

Kaalu nutilahendusi

Sa saad tegelikult ise oma kodul telefoni kaudu silma peal hoida. Kuigi paljud häkkimise hirmus oma kodusse sääraseid kaameraid paigaldada ei taha, võiksid seda vähemasti puhkusel olemise ajaks siiski teha.

Allikas: Realtor.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles