Eesti ettevõtted pakuvad taskukohaseid nutikaid lahendusi suvekodu ehitamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tervet suurt suvekodu osta ei jaksa, saab alustada päris väikselt.
Kui tervet suurt suvekodu osta ei jaksa, saab alustada päris väikselt. Foto: Greencube

Nii mõnelgi eestlasel on kusagil tükike maad, mis sobiks suurepäraselt suvekoduks, aga paraku napib raha, et sinna maja peale ehitada. Sellisel juhul on suurepärane lahendus moodulmaja, mis annab võimaluse vähehaaval laieneda.

Kui kaugem eesmärk on suur suvekodu, mis mahutaks lahedalt ära kogu pere ja küllatulnud sõbrad, pole mõtet hakata kalli raha eest esialgu ehitama üht väiksemat maja, mille asemele kunagi tulevikus suurem püstitada. Siinkohal tulebki appi moodulmaja: moodulite abil saab alustada väga väikesest, alla 20 ruutmeetri suurusest elamisest, mida siis jupphaaval suuremaks ehitades jõutakse lõpuks täpselt sobivas suuruses suvekoduni.

Eestis moodulmajade tootmisega tegeleva EasyHome'i esindaja Birgit Algma ütleb, et kuna moodulmajad sobivad suurepäraselt ka aasta ringi elamiseks, pole küsimustki, kas neist ka hea suvekodu saab. «Selline maja on hea võimalus testida krundi dünaamikat ja hiljem saab uusi mooduleid lisades kas samas kohas laieneda või maja paremasse paika ümber tõsta,» rääägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles