Mees tegi maja remontima asudes väga ootamatu avastuse (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Pealtnäha ehk pool sajandit vana maja ostnud ja seda renoveerima asunud meest tabas täielik üllatus, kui hoonet kõpitsema asudes selgus, et see on pärit aastast 1704. 

Kui ameeriklane Jude Plum ostis Pennsylvania osariigis asuva tagasihoidliku majakese, plaanis ta selle täielikult renoveerida. Tasapisi tegutsema asudes selgus aga peagi, et ta on sattunud tõelise aarde otsa, vahendab House Beautiful. Tegemist on osariigi ühe vanima säilinud majaga.

Kuna mitmete fassaadikihtide alla mattunud algupärane palkmaja oli väga halvas seisukorras, võttis Jude selle renoveerimisel appi oma ala spetsialistid. Järgneva aasta jooksul otsiti palavikuliselt vanamaterjali ja asendati mädanenud palke kohapeal käsitsi tahutud uutega. 

Täna on Jude´i pärl valmis ja kuigi ta on sinna toonud sisse tänapäevased mugavused nagu vesi, kanalisatsioon ja kaasaegne köök, üritas ta nii inter- kui eksterjööris säilitada võimalikult palju ehitusaastale omast. 

Tulevikus, loodab Jude, saab sellest majast lastemuuseum.

Vaata fotosid SIIT! 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles