5 parimat kodustest vahenditest valmistatud puhastusvahendit

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui sa ei taha kulutada puhastusvahendite peale suuri summasid või soovid, et need oleks võimalikult kemikaalivabad, tasub need kodus leiduvatest ainetest ise kokku segada.

Siin on viis populaarset puhastusvahendite retsepti, mis levivad internetis kui kulutuli:

Kahe koostisosaga puhastuspulber

Seda kahe koostisosaga retsepti saab kasutada nii mõnegi asja puhastamiseks. Puhastusvahendi valmistamiseks läheb vaja vaid söögisoodat, eeterlikku õli ja tühja purki. Sega mõlemad koostisosad (240 ml soodat ja umbes 15 tilka õli) omavahel purgis ära ja kasuta vahendit kraanikausi puhastamiseks ja madratsi või vaiba värskendamiseks. Vaata lähemalt SIIT.

Puhastusvahend puitpõrandatele

Kui sul on kodus olemas äädikas, vesi, sidruni eeterlik õli ja pritsimispudel, võid olla kindel, et sinu puitpõrandad püsivad nüüdsest alati säravalt puhtana. Sega pudelis kokku omavahel 1/4 osa äädikat, 3-6 tilka eeterlikku õli ja ülejäänud osa vett. Enne mopiga tõmbamist pritsi põrand vahendiga üle. Vaata retsepti siit.

Parim vahend rasva eemaldamiseks

Kui köögipinnad ja seinad on toitu valmistades muutunud eriti rasvaseks, tasub üle vaadata see puhastusvahendi retsept. Kui tahad rasvastest pindadest vabaneda, sega kokku 415 ml destilleeritud vett, kaks spl seepi, 20 tilka apelsini eeterlikku õli ja pane segu spreipudelisse. Enne igat kasutuskorda tuleb vahendit korralikult raputada.

Lõhnapomm toidujäätmetele

Kui tahad, et sinu kraanikauss ja köök lõhnaks alati imeliselt, viska aeg-ajalt toidujäätmete purustajasse üks kodus valmistatud lõhnapomm. Selleks läheb vaja 177 ml söögisoodat, 120 ml soola, 1 spl nõudepesuvahendit ja 10 tilka eeterlikku õli. Sega koostisosad kokku ja vormi nendest pallid - nendel lase enne kasutamist vähemalt 24 tundi seista.

Lihtne segu kõikidele pindadele

Kõige lihtsam vahend, mis puhastab aknad, peeglid, kapipinnad, kraanid ja dušiotsikud, on segu äädikast ja veest. Selleks sega pritsimispudelisse kokku 1/3 osa äädikat ja ülejäänud osa vett. Kui alguses võib tunduda, et kodu jääb äädika järele lõhnama, siis tegelikult kaob see kiiresti ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles