Kasulik nipp: kuidas köögivalamu koduste vahenditega läikima lüüa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kodu koristamiseks pole sugugi kulukaid puhastusvahendeid tarvis. Näiteks läheb roostevaba terasest kraanikausi puhastamiseks vaja vaid mõnda kodust leitavat vahendit.

«Ma ei saanud poest ostetud puhastusvahenditega mitte kunagi oma kraanikaussi täielikult puhtaks ega läikivaks,» kirjutab blogija Alicia. Kuna internetis levis aga informatsioon selle kohta, kuidas peaaegu kõik söögisooda ja äädikaga puhtaks saab, otsustas ka Alicia seda järgi katsetada.

Kraanikauss enne puhastamist
Kraanikauss enne puhastamist Foto: http://www.thriftyandchic.com/

Niisiis pritsis naine oma kraanikausi äädikaga üle ja raputas selle peale söögisoodat. «Siis võtsin väikse harja ja küürisin valamut,» kirjutas Alicia.

Foto: http://www.thriftyandchic.com/

«Pärast küürimist tuleb sooda veega maha loputada ja valamu kaltsuga ära kuivatada,» selgitas naine.

Foto: http://www.thriftyandchic.com/

Et valamu aga eriliselt särav ja läikiv jääks, soovitab Alicia selle pärast küürimist õliga üle määrida. «Kasutasin selleks tavalist rapsiõli ja vana lappi,» kirjeldas naine. «Kalla lihtsalt keset valamut väike õlilaik ja hõõru see lapiga laiali.»

Foto: http://www.thriftyandchic.com/

«Kraanikauss püsib säravana ka siis, kui sinna pärast õlitamist vett läheb. Parima tulemuse säilitamiseks tuleks see aga aeg-ajalt lapiga kuivaks pühkida,» andis Alicia nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles