Lugejad kurdavad: nahaalsed naabrid ei lase elada (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Eelmisel nädalal kirjutasime naabritevahelisest tülist, mis sai alguse krundi piirile püstitatud madalast eraldusmüürist. Nii mõnedki meie lugejad samastusid olukorraga. 

«Miskipärast arvavad mu kallid üleaedsed, et kogu minu kodu ja omand kuulub neile ning nemad otsustavad, mida ja millal ma teha võin! Isegi minu lastelastele lajatatakse keelde ja käske, aga neile endile ja nende lastele on kõik lubatud! Üks naabermaja proua on koguni nii suurtes majanduslikes raskustes, et käib regulaarselt minu krundilt ämbriga mulda oma peenardesse tassimas, kuna minu õuel nii rammus muld, et kõik kasvab! Olin nii häbematu ja julgesin talla selle näkku öelda ning tänutäheks tembeldas ta mu vargaks ja siiani laimab mind mööda küla! Olen ilmselgelt väga isekas ja tahan ise oma ostetud kodus elada, mitte naabrite hüvanguks orjata, sest ma pole neile kordagi öelnud, kuidas elada ja mida nad oma kodus teha tohivad!» kirjutab üks pahane lugeja. 

«Meil ka naabriga probleemid,teda häirib meie aias kasvav hekk.Nõuab,et me selle heki kuu jooksul välja kaevame või muidu annab asja kohtusse . Terroriseerib meid iga asjaga. Omas kodus ma ei tunne enam ennast mugavalt. Õue ei taha enam üldse minna kui nemad kohal on. Hulle on igasuguseid,» sõnab teine.

Korterirahvaski tunneb end probleemis ära.

«Sellised asjad on ka korteris. Naaber oma suurt jalgratast koridori jättes ei tee midagi valesti, aga laste väikesed jäävad ette. Empaatias on küsimus,» ütleb üks kortermajas elav inimene.

Võõrad pole probleemid aga ka päris maal elavatele inimestele. 

«Eelmisel aastal lehmakari mitu korda tallas aiamaa nii segi, tänavukevadel lambad ja pahandused misssugused! Täitsa jama käiakse meie aias millal soovitakse ! Kurb lihtsalt kui inimesed teiste omandit ei tunnista!» on inimene nördinud.

Mingit kindla peale toimivat rohtu olukorra parandamiseks keegi aga ei tea. Välja käiakse soovitus paluda naabril mujale kolida, kui ta ühiselu tingimustega toime ei tule. Samuti soovitatakse samaga vastata. 

Kuidas püüaksid konflikti lahendada sina? 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles