Kuidas tuleb toataimede eest suvel hoolt kanda?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Pole vahet kas kannad hoolt ühe toataime või terve aiatäie lillede eest. Suvine kuumus võib neile mõlemale liigsena mõjuda. 

Aiandusfirma omanik Rebecca Bullene jagab Apartment Therapyle nippe, kuidas taimede eest suvisel ajal hoolt kanda.

1. Kasta tihti

«Taimed vajavad suvekuudel tunduvalt rohkem vett,» räägib Bullene. «Niisiis proovi taimi kasta nii, et neil alati juua oleks. Torka näpp mulda ja kui muld on ka sügavamalt kuiv, on aeg taime kasta.»

2. Hoia taimed konditsioneerist kaugel

«Õhukonditsioneer muudab õhu kuivaks ja suurele osale troopilistele taimedele ei meeldi, kui nende lehtedele külm tuul puhub,» selgitab Bullene. «Niisiis hoia taimed konditsioneerist piisavalt kaugel.»

3. Jälgi kahjureid

Toataimed on suvel kahjuritele eriti vastuvõtlikud. Seetõttu soovitab Bullene suvekuudel alati taimi kontrollida, et neil väiksed putukad ringi ei jookseks. «Kohe kui taimele on mõni võrgutaoline moodustis tekkinud, on see märk, et sellel võivad kahjurid olla,» rääkis spetsialist. Sellisel juhul on vaja juba tõrjet teha.

4. Pühi lehed tolmust puhtaks

«Kui lehed on tolmused, on taimedel raskem valgust neelata - sellisel juhul on neil ka raskem fotosünteesida,» selgitab Bullene. «Kuna suviti võib akendest ja ustest eriti palju tolmu tuppa tulla, tasub korra paari nädala tagant lillelehed niiske lapiga üle käia.»

5. Väeta 

«Kevad ja suvi on aeg, kui taim kõige kiiremini kasvab,» räägib Bullene. «Kuna päevad on pikemad, saab taim rohkem päikest. Kasvamiseks on tal aga rohkem toitaineid vaja.» Niisiis tasub suvel aeg-ajalt oma taimi väetada, et nad eriti kiiresti kasvaks või õide puhkeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles