10 asja, mida enne uude koju kolimist kindlasti teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kolimine võib muutuda väga stressirikkaks – võib-olla on vaja leida kolimisteenus, vormistada pangalaen ja palgata ehitustöölised. Sissekolides on aga ununenud pisemad detailid, milleta üsna tüütu hakkama saada. Siin on nimekiri asjadest, millele tähelepanu pöörata.

1. Muretse Wi-Fi

Muidugi on võimalik ka internetita hakkama saada, kuid tunduvalt mugavam on, kui see juba sissekolides olemas. Eriti tähtis on see juhul, kui näiteks kodust tööd teed – telefoniga tehtud internet pole ikka päris see sama.

2. Veendu, et tehnika on töökorras

Testi enne sissekolimist kindlasti järgi soojustus, konditsioneer, veevärk ja kodutehnika. Enamasti on neid palju lihtsam parandada siis, kui kodus veel mööbel sees ei ole.

3. Palka korstnapühkija

See kehtib küll vaid majade puhul, aga kui su tulevases kodus on mõni ahi, kamin või korsten, peaksid need laskma ära puhastada. Tunduvalt tüütum on seda teha alles siis, kui juba mõnel rahulikul õhtul kaminasse tuld tahad teha.

Tallinn. 29.09.2016. Korstnapühkija Tõnis Raid. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /PM/SCANPIX BALTICS
Tallinn. 29.09.2016. Korstnapühkija Tõnis Raid. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /PM/SCANPIX BALTICS Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

4. Vaata üle kõik aknad

Vaata, et need funktsioneeriksid korralikult: mehhanismid oleksid töökorras, katkised aknaruudud parandatud ja tihendid ei laseks tuult läbi.

5. Korista kodu

Kui kolid suurde segadusse, võib uus kodu tekitada rõõmu asemel hoopis stressi. Niisiis tasub enne sissekolimist kindlasti kodu kas ise ära koristada või selleks spetsialistid palgata.

6. Planeeri mööbli paigutus

Loo toaplaan. See ei pea olema perfektselt joonistatud – pigem lihtsalt üldine kritseldus. Plaan aitab tuba paremini visualiseerida ja kolimise lihtsamaks muuta. Kui plaani pealt avastad, et midagi on puudu, tee vajaminevatest asjadest nimekiri.

Toaplaan
Toaplaan Foto: www.flickr.com

7. Värvi suuremad esemed

Kui sul on vaja kodus mõni sein, lagi, liistud või suurem mööbliese värvida, peaksid seda tegema enne, kui ülejäänud mööbli sisse tood. Sellisel juhul ei pea sa kõike kilega katma ja protsess läheb kiiremini.

8. Taasta põrandad

Kui seinte kallal enam töötada pole vaja, veendu, et su põrandad oleks heas seisukorras. Mõistlikum on neid lihvida, lakkida ja korda teha juba kohe, mitte alles siis, kui selle peale juba raske mööbel tassitud on.

9. Paigalda kardinapuud

10. Mõõda!

Enne seda, kui kogu mööbli sisse tassid, mõõda see üle ja veendu, et see ustest või akendest läbi mahub. Mõnel juhul tuleb mööbel tükkideks võtta või halvimal juhul hoopis uus asemele osta. 

Mõõdulint
Mõõdulint Foto: www.pexels.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles