Milline madrats valida, kui sa armastad magada küljel, selili või hoopis kõhuli?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhuli magamine
Kõhuli magamine Foto: www.flickr.com

Selleks, et hea uni tagada, tuleb oma voodisse muretseda just enda jaoks sobilik madrats. Kas madratsi jäikus tuleb aga valida lihtsalt mugavuse põhjal või peab midagi veel silmas pidama?

Kui ühelgi ööl korralikult sõba silmale ei saa, soovitab PureWow küsida endalt kaks väga olulist küsimust:

Esiteks, kas su madrats on rohkem kui kaheksa aastat vana? Kui jah, siis on aeg endale uus madrats muretseda - selle aja peale on vedrud või vaht ära vajunud ja madrats on oma toe kaotanud.

Teiseks, milline magamisasend meeldib sulle kõige rohkem? Nimelt ei sobi igale inimesele sama madrats ja magamisasend mõjutab seda, kui jäiga madratsi endale soetama peaksid.

Küljel magamine

Kuna küljel magades võivad õlad ja puusad pingesse minna, peaksid muretsema madratsi, mis on pealt pehmendatud, kuid alt piisavalt jäik. Sellisel juhul vajuvad õlad ja puusad mugavalt madratsisse, kuid keha ja selgroog on piisavalt toetatud. Kui kallile ortopeedilisele madratsile raha kulutada ei taha, võid muretseda endale hoopis jäiga madratsi ja selle katta pehme kattemadratsiga.

Selili magamine
Selili magamine Foto: www.flickr.com

Selili magamine

Selili magades ei jää küll kangeks õlad või puusad, kuid siiski on surve all sinu alaselg. Hoiduma peaks jäikadest madratsitest, kuna need ei lase selgrool loomulikult kumerduda. Samas ei tohi aga madrats olla liiga pehme - see ei paku jälle kehale piisavalt tuge. Kui eelistad selili magada, peaksid endale valima keskmise jäikusega madratsi.

Kõhuli magamine

Kui eelistad kõhuli magada, peaksid endale valima päris jäiga madratsi. Kõhuli magades peaks keha olema võimalikult lamedal pinnal, et alaselg ega rindkere madratsisse ei vajuks. Vastasel juhul võib su alakeha ajapikku pingesse minna ja valutama hakata.

Foto: www.flickr.com

Erinevad asendid

Kui kindlat lemmikut magamisasendit ei ole ja eelistad magada nii, kuidas juhtub, peaksid oma voodisse eelistama vahtmadratsit. Samuti tasub erinevates hotellides või sõprade juures katsetada, millise madratsiga tuleb kõige parem uni nii, et hiljem midagi valutama ei hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles