38-aastase miljonäri sõnul oli oma kodu ostmine halvim otsus tema elus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Tavaliselt vaadatakse kodu üürimist kui raha raiskamisena. Miljonäri Chris Reiningi sõnul, kes sai tööl käimisest loobuda juba 37-aastaselt, oli tema halvimaks rahaliseks otsuseks hoopis oma maja ostmine.

Reining ostis oma esimese maja juba 26-aastaselt. 200 000 dollarit maksva kodu ostmiseks kogus ta 40 000-dollarist sissemaksu peaaegu kolm aastat, vahendab Business Insider.

«Tuli välja, et kõik, mida ma kinnisvarasse investeerimisest arvasin, ei vastanud tõele,» selgitas Reining. «Pärast maja ostmist jõudis mulle kohale, et olen teinud halvima rahalise otsuse oma elus – ostetud kinnisvara väärtus langes inflatsiooni tõttu päris kiiresti ja raha, mida kolm aastat kogusin, oleks tegelikult saanud tunduvalt targemini kasutada.»

Kuigi inimesed teenivad kinnisvaraga päris suuri summasid, ei tohiks miljonäri sõnul võtta oma kodu ostmist kunagi investeeringuna. «Võid küll endale maja osta, aga ära arva, et see tooks sulle rahaliselt tulu. Kui tahad raha kuskile investeerida, siis mitte kodusse,» arvas mees.

Miljonäri sõnul tasub kinnisvarasse investeerimine kõige paremini ära siis, kui hakkad seda välja üürima. «Kinnisvara ostmine ja selle välja üürimine on aga hoopis teine teema,» selgitas mees. Näiteks kui ostad laenuga korteri ja teenid selle eest kuus üürnikelt rohkem raha, kui sul laenu maksmiseks kulub, hakkab su pangakontole laekuma passiivne sissetulek.

Oma kodu puhul aga sellist asja ei ole – sinna vaid paned raha alla, kuid igakuist tulu ei tule selle arvelt kuskilt sisse. Samuti valitakse kodudesse näiteks mööblit pigem emotsioonide ja meeldivuse põhjal ega arvestata sellega, kas selle väärtus ka säilib ja see hiljem kinnisvara müümisel ära tasub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles