Hinnavõrdlus: kas mikrokorterid ikka on tavalistest kodudest soodsamad?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minikorter Kristiines
Minikorter Kristiines Foto: www.kv.ee

Võiks ju arvata, et väiksed ühetoalised stuudiokorterid on tunduvalt odavamad kui mitmetoalised katusekorterid või uhked uusarendused. Ruutmeetri hinda arvesse võttes on aga minikorterid justkui luksuskaup.

Korterid Kadriorus

Näiteks pakutakse Kadriorus 53 000 euro eest kõrgete võlvlagedega mikrokorterit, milles on olemas kööginurk ja dušinurgaga tualettruum. Üldpinda on korteris kokku aga 15 ruutmeetrit, mis teeb ühe ruutmeetri hinnaks 3533 eurot. 

Võrreldes teiste korralike renoveeritud Kadrioru korteritega on aga mikrokorteri ruutmeetri hind keskmiselt üle tuhande euro kõrgem. Nimelt võib sealt leida isegi merevaatega kortereid, mille hind on 1 965 €/m².

Mikrokorter Kadriorus
Mikrokorter Kadriorus Foto: www.kv.ee

Korterid Kristiines

Kristiines on pakkumisel üsna mitu minikorterit. Soodsamalt võib leida ühetoalise stuudiokorteri näiteks 2 438 €/m² eest, aga kallima mikrokorteri ruutmeetri eest küsitakse lausa 3 750 eurot. 

Võrreldes teiste Kristiine korteritega on need hinnad üsna kõrged. Näiteks küsitakse renoveeritud kahetoalise Kristiine korteri eest keskmiselt 1500 €/m².

Minikorter Kristiines
Minikorter Kristiines Foto: www.kv.ee

Korterid Nõmmel

Nõmmel pakutakse ühetoalist stuudiokorterit hinnaga 2 217 €/m2. Kahetoaliste renoveeritud korterite ruutmeetri hind jääb seal aga keskmiselt 1200-1500 €/m2 kanti.

Korter Nõmmel
Korter Nõmmel Foto: www.kv.ee

Korterid Põhja-Tallinnas

Korraliku Sõle tänaval paikneva ühetoalise stuudiokorteri eest küsitakse 2 395 €/m2. Samal tänaval paiknevate renoveeritud mitmetoaliste korterite eest küsitakse aga keskmiselt 1700 €/m2.

Korter Põhja-Tallinnas
Korter Põhja-Tallinnas Foto: www.kv.ee

Korterid Lasnamäel

Lasnamäel pakutakse ühetoalist stuudiokorterit näiteks 2 556 €/m2. Mitmetoaliste korterite ruutmeetri eest küsitakse aga enamasti 1300-1600 €/m2.

Korter Lasnamäel
Korter Lasnamäel Foto: www.kv.ee

*Hinnavõrdlus on tehtud kinnisvaraportaali KV.ee pakkumiste põhjal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles