Kasulik nipp: kuidas vabaneda kohvitassidesse tekkinud plekkidest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Mõne inimese köögikappi vaadates saab kohe aru, kas ta joob kohvi või mitte. Nimelt jätab kohv tassidesse ajapikku maha pleki, mida tavalise nõudepesuvahendiga on raske maha nühkida. Kuidas siis aga plekid maha saaks?

Kohvi- ja teeplekkide eemaldamiseks ei ole sugugi vaja kulukaid puhastusvahendeid. Piisab vaid tavalisest söögisoodast ja mõnest tilgast veest, vahendab TheKitchn.

Pleki eemaldamiseks puista õhuke kiht soodat tassi või anuma põhja ja lisa just niipalju vett, et soodast tekiks pastataoline mass. Seejärel hõõru seda kas näpu või hambaharjaga. Sooda vähene abrasiivsus aitab plekkidest vabaneda juba mõne minutiga.

Kui näed, et kohvitassi hakkab plekk tekkima, peaksid seda kohe soodaga puhastama ning mitte ootama, et see suuremaks ja tumedamaks läheks. Kui tasse pidevalt sedaviisi puhastad, võid olla kindel, et need aja jooksul koledaks ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles