Need sisustusvead jätavad mulje nagu oleks su kodu alati sassis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Mõned kodud võivad ka pärast mitmetunnist koristamist näha ikka segamini välja. Teised näevad aga veatud välja ka siis, kui seal on hunnikutes ajakirju või kappidelt pole kuude viisi tolmu võetud. Mis sellise erinevuse põhjustab?

Mööbel peaks olema kõrgemal, mitte vastu põrandat

Kui tähtsamad mööblitükid on väga madalad, võivad need toa välimuse täielikult ära rikkuda. Näiteks kui su diivan on suur ja maadligi, varjab see kogu langeva valguse ja jätab barjääritaolise mulje. Selleks, et tuba tunduks voolujooneline ja helge, peaksid suurematele mööblitükkidele alati korralikud jalad muretsema.

 

A post shared by west elm (@westelm) on

Suure ja pehme voodikatte asemel eelista õhukest pleedi

Kui su voodikate on massiivne või jätad voodit tehes peale hoopis suure teki, peab sellega hommikuti päris kaua jändama. Kõik nurgad peavad olema korralikult volditud ja isegi pärast silumist näeb voodi tegemata välja.

Kui laotad aga oma voodi peale suure ja õhukese maaniulatuva teki, saab su voodi ühe hetkega korda. 

 

A post shared by A L A P A S H (@alapash) on

Igas toas on erinevat värvi seinad

Eriti kui elad väikeses korteris, võivad erivärvi seinad jätta väga korrapäratu mulje. Kui tahad, et kodu näeks korras ja organiseeritud välja, mõtle välja või leia internetist üks värvipalett ja kasuta kodu sisustamisel vaid sellel olevaid toone.

Foto: https://www.design-seeds.com/

Mõtle dekoratsioonid korralikult läbi

Trendikad kujukesed ja küünlajalad võivad kodu palju hubasemaks ja stiilsemaks muuta. Neid ei tohiks aga umbes riiulile visata, vaid nende paigutus tuleks korralikult läbi mõelda. Selleks, et riiulid näeksid korras välja, mõtle hoolikalt läbi, kas esemed ka omavahel kokku sobivad. Proovi asjadele erinevaid paigutusi ja vali välja sobilikuim.

Ära lükka kogu mööblit seina äärde

Sisekujundajate sõnul on kõige suurem viga, mida inimesed kodu sisustamisel teevad see, et nad paigutavad kogu mööbli alati seinte äärde, vahendab Popsugar. Kui su toas on piisavalt ruumi, ei ole see aga sugugi vajalik ja tihti näeb näiteks diivan keset tuba palju parem välja, kui seina äärde lükatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles