Rasvased köögipinnad saab puhtaks selle lihtsa nipiga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Isegi kui praadimisel pannil kaant peal hoiad, jõuavad rasvaplekid ikka kuidagi seintele, kappidele ja ventilaatorile. Siin on lihtne viis, kuidas nendest tüütutest plekkidest vabaneda.

Rasvaplekid võivad olla tõelised nuhtlused - tihti ei eemaldu need ka kõige kulukama puhastusvahendiga. Selleks, et neist vabaneda, peab täpselt teadma, mis teha vaja: rasv sooja veega pehmemaks muuta, pind käsna või lapiga üle tõmmata ja hiljem rätikuga ära kuivatada. Kui plekid sellel lihtsal viisil ei eemaldu, tuleb appi võtta söögisooda või äädikas.

  • Kangekaelsete plekkide ennetamiseks pühi pinnad kohe pärast söögitegemist paberrätikuga üle.
  • Kasta lapp kraanist tulevasse sooja vette ning pühi sellega õrnalt üle pindade.
  • Võta suur kauss või ämber ja täida see sooja veega. Sinna lisa mõni tilk nõudepesuvahendit. Niisuta vedelikus käsn ning hoia seda mõnda aega rasvapleki peal. Siis liiguta käsna ringjate liigutustega.
  • Kui plekid on eriti tugevad, sega omavahel söögisooda ja vesi, et moodustuks pasta. Seejärel hõõru pasta plekkidele, ja oota kuni see ära kuivab. Eemalda sooda puhta rätiga.
  • Kui plekid ikka veel ei eemaldunud, sega omavahel pooleks vesi ja äädikas. Pritsi segu plekile ja lase enne ära pühkimist sellel viis minutit seista.
  • Pühi pinnad veel niiske lapiga üle ning seejärel kuivata need puhta rätikuga.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles