Põhilised vead, mida uue kodu ostmisel tehakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Oma kodu ostmine on paljudel inimestel üks suurimatest elu eesmärkidest. Kui selle jaoks sobilikud rahalised vahendid on olemas, ei tasu aga liigselt kiirustada - kõik detailid tuleks korralikult läbi mõelda.

Siin on mõned sagedased vead, mida väga paljud inimesed oma esimese kodu ostmisel teevad, vahendab Duluth News Tribune.

Rahalised võimalused

Enne kinnisvaraportaalides surfamist tasub minna panka ning välja uurida, kui palju sulle kodu ostmiseks üldse laenu antakse. Liiga kulukate kodude vaatamisega pole mõtet oma enda ega maaklerite või müüjate aega raisata. Palju mõistlikum on sobilikku kodu valides juba teada, mis võib olla kinnisvara kõrgemaiks hinnaks.

Ära keskendu liigselt vigadele

Muidugi võiks olla uus kodu võimalikult perfektne ja ilma vigadeta. Tegelikult peaksid olema aga valmis selleks, et peaaegu igal kodul on omad vead. Mõtle pigem sellele, kas need vead on nii suured, et neid pole võimalik kuidagi moodi parandada?

Ära armu kinnisvarasse liiga kiiresti 

Kui leidsid enda jaoks perfektse kodu, kipud mööda vaatama sellest, kuidas majas põrandad kriuksuvad ja katus laseb läbi. Ka need on vead, mida saab parandada, aga samas pole neil mõtet siis, kui kinnisvara hind on liiga kõrge.

Ära oota liiga kaua

Tänapäeval käivad kinnisvaraturul asjad üsna kiiresti. Kui jääd mõne maja puhul liiga kauaks kõhklema, võib juhtuda, et see ostetakse otse sinu nina eest ära.

Pea edasimüümist meeles

Juba kodu ostmisel peaksid mõtlema sellele, kui lihtne oleks sul seda hiljem maha müüa. Näide: isegi kui sa ei plaani ise lapsi saada, tasub võimalusel kinnisvara soetada ikka mõne kooli või lasteaia lähedusse - see võib tulevikus kodu müümisel kõvasti plusspunkte anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles