Mida teha, kui pesumasinast tuleb ebameeldivat lõhna?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Andriy Popov

Kes oleks osanud arvata, et lisaks riiete pesemisele peab vahel ka pesumasinat ennast pesema?

Vaja läheb: äädikas, söögisooda, mikrokiudlapp, vana hambahari

Pealtlaetavad pesumasinad: pane masin tühjalt kõige kuumema ja pikema programmiga käima. Sellel ajal, kui masin hakkab veega täituma, lisa sinna neli kruusitäit äädikat ja üks kruusitäis söögisoodat. Lase neil vees seguneda ning seejärel pane pesumasin pausi peale. Niikaua kuni sooda ja äädikas oma tööd teevad, kasuta vana hambaharja ja puhasta sellega väikeseid pragusid ja vahesid (nt pesuvahendite sahtlit). Kui segu on tunnikese seisnud, pane programm uuesti tööle.

Eestlaetavad pesumasinad: Esiteks kasta mikrokiud lapp äädikasse ning puhasta sellega kõik pesumasina uksetihendid. Seejärel pane masin tühjalt kõige kuumema ja pikema programmiga käima ning lisa pesupulbrisahtlisse 1/4 kruusitäit soodat ja 1/4 kruusitäit äädikat. Pärast programmi lõppemist puhasta korralikult ka pesuvahendite sahtel. Seejärel lisa sinna veel kruusitäis äädikat ja pane masin ühe korra veel tööle.

Allikas: Purewow

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles