Noored ei soovi enam kodudesse vanemate pärandatud asju

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Federico Pieri

Vanasti peeti perekonnareliikviaid väga tähtsaks. Nüüd väärtustavad noored aga pigem minimalismi.

Mida rohkem läheb aeg edasi, seda vähem soovivad noored enda kodudesse vanematelt saadud mööblit, nõusid ja muid pärandeid, vahendab Tree Hugger.

New York Times uuris seda fenomeni lähemalt - tuleb välja, et praegu on esimene kord ajaloos, kui inimesed omavad nii palju asju, et vanemate päranditega tegelemine tundub pigem üleliigne ja kurnav. Kodutarbed on muutunud poodides nii odavaks ja kergesti kättesaadavaks, et nooremad generatsioonid ei tunne, et vanemate poolt pärandatud esemed oleks nende kodus vajalikud.

«Meile tuuakse umbes 20 protsenti rohkem annetusi ja vana mööblit kui varasematel aastatel,» kommenteeris taaskasutuspoe juhataja Michael Frohm.

Samuti on noortel sisekujunduses teistsugune maitse. Kui vanasti hoiti näiteks pulmakinke alles terve oma elu, siis tänapäevaste sisustusreeglite järgi soovitatakse kodudes alles hoida vaid seda, mis ellu tõeliselt rõõmu toob ja kasutust leiab.

Kuna kinnisvarahinnad on samuti kõrgemad, ostavad tänapäeva noored endale pigem väiksemaid kodusid ja rohkem kortereid. Seal ei ole aga võimalust kõike hoiustada ja suuremate pidude korral eelistatakse puudu olevaid tarbeid pigem kelleltki laenata või rentida. Selle peale vaadatakse pigem halvasti, kui hoiustad oma kodus suures koguses asju, mida vaid korra aastas kasutad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles