Õhupuhasti-ionisaator neutraliseerib reostunud sisekliima

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupuhasti
Õhupuhasti Foto: www.flickr.com

Täiskasvanud inimene teeb keskeltläbi 14 hingetõmmet minutis. Õhu kvaliteedist ei sõltu mitte ainult inimese enesetunne aga ka tervis ja töövõime. 

Õhk kergliiklusega tänaval võib olla puhtam õhust meie kodudes. Kütteperioodi eel muutub kvaliteetse sisekliima ja õhuniiskuse tagamine eriti aktuaalseks teemaks. Inimese sissehingatavas õhus on küll rohkelt positiivseid ioone, ent normaalse enesetunde tagamisel on võrdlemisi tähtis roll ka negatiivsetel ioonidel. Siinkohal võib abi olla õhupuhasti-ionisaatorist.

Kuidas see töötab?

Elektrostaatilise tolmukorje abil laetakse õhk vajalike negatiivsete ioonidega. Osa elektrilisest tolmukorjest toimub seadme sees, ülejäänud majapidamise hoiavad värskena miljonid seadmest väljuvad negatiivsed õhuioonid. Tolmukorje plaadile põletatakse kõik õhus leiduvad heitgaasid, bakterid, peenemad tolmuosakesed aga ka suitsuving. 

Millistesse majapidamistesse ionisaator sobib?

Sundventilatsiooniga ruumides võib küll olla tagatud piisav õhuvahetus, ent õhu elektriline laeng on nendes ruumides üldjuhul kas positiivne või puudub üldse. Sama kehtib ruumide puhul, kus kogu ruumi õhuvahetus toimub läbi metalltorude. Kuna looduslikule õhule on iseloomulik nii negatiivsete kui ka positiivsete laengute olemasolu, varustab ionisaator eelkõige puudulikust ventilatsioonist tingitud õhu vajaliku negatiivse laenguga. Laetud ja ioniseeritud õhk hoiab sisekliima puhta, värske ja allergeenide vabana. 

Hääletu ja võrdlemisi märkamatu seade võiks lausa kohustuslikus korras olemas olla peredes, kus kasvavad väikesed lapsed või leidub astmaatikuid ning allergikuid. 

Õhuionisaatori toimejõud:

  • eemaldab sigaretisuitsu, ebameeldivad lõhnad, bakterid ja hallituse;
  • stimuleerib ajutegevust ning parandab õppimisvõimet;
  • eemaldab tolmuosakesed;
  • neutraliseerib reostunud õhu;
  • leevendab allergiaid, astmat, bronhiiti;
  • leevendab stressi ja väsimust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles