Uskumatu juhuse läbi terve tänava ostnud paar on majaomanikud raevu ajanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presido Terrace San Franciscos.
Presido Terrace San Franciscos. Foto: www.travelandleisure.com

Hämmastava juhuse läbi õnnestus kahel inimesel poolmuidu soetada endale terve tänav, mille ääres asuvate villade omanikud on asjast äärmiselt häiritud. 

California abielupaar soetas umbkaudu 90 000 euro eest endale terve San Francisco tänava ja seda kohalike suureks meelehärmiks, vahendab Travel&Leisure. Tegu on nii suure juhuste kokkulangemisega, et seda on raske uskudagi.

Tina Lam ja Michael Cheng said Presidio Terrace'i-nimelise tänava omanikuks juba 2015. aasta aprillis toimunud linnavalitsuse korraldatud oksjonil. Neil vedas väga – tänava, millel asuvad majad on väärt miljoneid, said nad endale vaid 90 000 euro eest. 

Presidio Terrace San Franciscos. FOTO:
Presidio Terrace San Franciscos. FOTO: Foto: www.travelandleisure.com

Miks oksjon üldse toimus? Aga seepärast, et tänava elanikud olid juba aastaid jätnud maksmata iga-aastase ligikaudu 15 euro suuruse kinnisvaramaksu. Linna, Lami ja Chengi vastu kohtusse läinud Presidio Terrace'i elanikud aga väidavad, et kirjad maksuarvetega ei jõudnud lihtsalt nendeni. Linnavalitsus seda põhjendust ei usu. «99 protsenti San Francisco elanikest saavad oma maksud õigeaegselt makstud. Nende postiaadressid toimivad. Kui üks tänavatäis ei suuda oma kohustusi täita, pole meil paraku midagi teha,» ütleb linnavalitsuse esindaja.

Mida Lam ja Cheng tänavaga teha plaanivad? Selget visiooni neil veel ei ole, kuid ühe ideena kaaluvad nad hakata elanikelt eramaal parkimise eest raha kasseerima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles