175 miljoni dollariline kinnisvara rekord Ameerikas

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jule Pond.
Jule Pond. Foto: businessinsider.com

Rekordiliselt kõrge hinna eest saadaval maavaldus kergitaks õnnestunud müügi korral omaniku rahakotti 175 miljoni dollari võrra. Mis aga teeb selle ulmeliselt kalli maavalduse niivõrd eriliseks?

Müügisolev maja, mis on oma pindalalt ligi 1858 ruutmeetrit, paikneb peaaegu 169 967 ruutmeetrisel maa-alal. Maja koosneb 12 magamistoast ja vannitoast, lisaks on maalapil ka privaatsed tennise- ja korvpalliväljakud, basseiniala ning üks kasvuhoone. Kogu valduse ja selle aukartustäratavale mastaapsusele tõmbab aga joone alla 411-meetrilaiune vaade ookeanile.

Maavalduse eripära

1960. aastatel ehitatud maavaldus oli esialgselt planeeritud kurikuulsa autotootja ja toonase visionääri Henry Fordi ja tema perekonna koduks. Kinnisvara on tänase päevani säilitanud teatud osa selle ajastu eripärast ning selle müük tähistaks ajalooliselt kõige suuremat kinnisvaratehingut Ameerika pinnal.

Hetkel kuulub rekord Barry Rosensteinile, kelle 2014. aastal Hamptonisse soetatud kinnisvara koguväärtuseks oli 147 miljonit dollarit. 

Vaata rohkem fotosid SIIT

Allikas: businessinsider.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles