Fotod: sellisest kodust unistab värskeim täiskasvanute põlvkond (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Responsive Home

Noorte täiskasvanute ootused kodule muutuvad ajas nii nagu muutub mood ja elustiil. Millisest kodust unistab kõige noorem täiskasvanute põlvkond? Vaatame järele.

Ameerika Ühendriikide ajakiri Builder koostöös majatootjaga Responsive Homes võttis vaevaks luua täpse pildi sellest, millist kinnisvara igatsevad noored, kes on sündinud ajavahemikus 1980. aastatest kuni aastatuhande vahetuseni. 

Sellised noored eelistavad valmislahendusi, milles siiski piisavalt mänguruumi: nii peaks nende ideaalne kodu olema küll üsna terviklikult olemas, kuid selle planeeringut peab olema võimalik vajadusel muuta.

Foto: Responsive Home

Selle seltskonna kodud peavad olema keskkonna- ja tehnikasõbralikud: nad tahavad nutikodu, millel oleks olemas kõik säästvad lahendused nii vee, kütte kui elektrienergia tarbimiseks. 

Disain peab olema julge. See põlvkond tahab eristuda, nad tahavad omanäolisi lahendusi, mida kellelgi teisel ei ole. Seega pole neile võimalik müüa silmatorkamatut kinnisvara, mis on lihtsalt üks järjekordne kodu. Elamispind, millest nad unistavad, peab olema mingi põneva kiiksuga.

Mingil juhul ei tohi elamise juurest, olgu tegu maja või korteriga, puududa võimalus veeta aega vabas õhus. Suured rõdud, terrassid, õuealad on väga hinnas. 

Foto: Responsive Home

Asukoha poolest on südalinnad kaotamas oma populaarsust: noored kolivad hea meelega äärelinna, mida vahepealsetel aastatel pigem väikekodanlikuks lahenduseks peeti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles