Kuidas talveks öömajale tulnud ämblikke majapidamisest eemale hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämblikuvõrk.
Ämblikuvõrk. Foto: www.pexels.com

Talve saabudes otsivad kõik omale mugavat varjualust ja kohta, kus krõbe talv võimalikult soojades tingimustes üle elada. Siin on independent.ie kolm lihtsakoelist soovitust neile, kes soovivad kodu talvisel perioodil ämblikuvabana hoida.

1. Hoia puhtust ja korda

Nendele mitmejalgsetele olenditele meeldib nimelt pesitseda kohtades, kus valitseb korralagedus ja mustus. Kui sa neile just öömaja pakkuda ei soovi, oleks paslik regulaarselt majapidamises korda hoida.

2. Ehk aitab lemmikloom hädast välja?

Selgub, et ämblikud pelgavad inimese neljajalgseid kaaslasi. Kui sa kaheksajalgsest lemmikust erilises vaimustuses pole, võid õnne proovida mõne neljajalgse lemmikloomaga.

3. Peotäis piparmünti või tsitruselisi peaks asja ära ajama

Ämblikud ei suuda tolereerida tsitruseliste ja piparmündi värskendavat essentsi. Talve eel kulub üks korralik annus C-vitamiini ju niikuinii ära, seega miks mitte rakendada seda kavalat meetodit ka ämblikuliste tõrjel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles