Kutsumata külalised sinu koduaias: miks ainuüksi mutitõrjest enam ei piisa

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullamutt.
Mullamutt. Foto: www.flickr.com

Poes saadaval olevatest vahenditest ei olnud kasu ning mutionud jätkavad oma vallutusretke su tagahoovis? Alljärgnevalt kirjeldame, miks ainuüksi tõrjevahendite peale ei tasu lootma jääda.

Kevade saabudes aga ka sügise eel on mutid eriti aktiivsed oma pinnalähedastes käikudes. Need peaaegu pimedad loomad on vaegnägemise kompensatsiooniks saanud aga kaasa väga hea haistmismeele, mille abil toit üles leitakse. 

Loodusmehe Antti Looduse sõnul saab mullamutte küll tõrjuda erinevate viisidega, ent konkreetset võluvitsa mutitõrjes paraku ei ole. Peletamine on Looduse sõnul vaid ajutine lahendus, kõige efektiivsemaks meetodiks peab ta muttide füüsilist hävitamist. Muud meetmed ei anna soovitud lahendust ning peletavad mutid kas siis naabrimehe aeda või heinamaale, kus nad paljunevad ning ilmselt leiavad ka oma tee tagasi sinu tagaaeda.

«Esmalt tuleb mullamuti elukese või siis tõrjumise kohta veidi lugeda või siis vähemalt järgida lõksu tootja juhiseid,» soovitab Loodus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles