6 kõige mikroobirikkamat kohta sinu köögis

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanikauss.
Kraanikauss. Foto: Pexels / CC0 Licence

Köögi keskkond on bakterite tekkeks üks soodsamaid. Su köök võib küll piltilus välja näha ning sa võid selle eest ka igapäevaselt hoolt kanda, ent bakterikolooniad see ei takista. homestolove.com paljastab kuus kõige bakteririkkamat kohta su köögis.

1. Pesunuustik

Vaheta see vähemalt iga nädala tagant välja, et vältida bakterite vohamist.

2. Kraanikauss

Kraanikausi võid uhiuue nuustikuga samuti vähemalt korra nädalas puhtaks küürida. Pea meeles, et pesušvamm kindlasti uus oleks.

3. Nõudepesumasin

Kui su nõudepesumasinal puudub isepuhastussüsteem, võid proovida seda söögisooda ja äädika kaasabil puhtaks saada.

4. Köögikapid

Ka need võid vähemalt korra nädalas puhastuslapiga üle käia. Sa ei taha ju ometigi bakteritest tulvil õhtusööki valmistada?

5. Külmkapi uks, riiulid ja sahtlid

Ilmselt on väga kaua aega möödas sellest, mil sa viimati need sahtlid külmikust välja tõmbasid ja neid puhastama asusid? Külmast keskkonnast hoolimata on bakterid väga visad levima ka külmkappides. 

6. Lõikelaud

Lõikelaua puhastamiseks piisab vaid kahest lihtsast elemendist - soolast ja sidrunist. Piserda laud mõlema koostisosaga üle, lase veidi mõjuda ning su lõikelaud on taas nagu uus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles