9 peidetud varandust sinu kodus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serviis.
Serviis. Foto: Pexels / CC0 Licence

Pärleid leidub igas majapidamises, goodhousekeeping.com vahendusel loetleme võimalikke kullaauke sinu kodus.

1. Kristallnõud

Kristallnõudest vaadatakse tihtipeale mööda. See Nõukogude ajal Eestis kanda kinnitanud trend on aga tagasi ning seda veel võimsamalt kui eales varem.

2. Ahjupotid

Ahjupottide järgi nõudlus aina suureneb. E-bays on need kujunenud isegi omaette müügihitiks. Hoia kinni vanaema kingitud ahjupotist, ehk toob see mõni päev sulle veel tulu.

3. Parfüümipudelid

Isegi odavama hinnaklassi parfüümid võivad olla pakendatud hinnalisse klaas- või lausa kristallpudelisse.

4. Jõuluehted

Vanaaegsed kuuseehted on kollektsionääride seas vägagi hinnas. Otsi üles oma nõukogudeaegsed ehted ning ehk keegi oskab neile ka väärt hinnapakkumise teha.

5. Koogi- ja küpsisevormid

Küpsetushooaeg on lähenemas ning ka vanaaegsete koogi- või küpsisevormide tähetund on taas tulnud. Vanaaegsete küpsisevormide eest ollakse nõus head hinda maksma.

6. Küpsisepurgid

Küpsistest rääkides ei tohi unusta ka klassikalisi küpsisepurke. Kui su majapidamises leidub aga mõni 1950. aastatest pärit purgike, oled õnnega koos.

7. Punutud mööbel

19. sajandist pärit vitstest punutud mööbel on samuti tegemas revolutsiooni, küündides oma hinna poolest sadadesse, mõnikord lausa tuhandetesse dollaritesse.

8. Lapitekid

Lepitekid võivad küll tunduda iganenud trendina, ent internetioksjonitel ollakse käsitsi valmistatud teki eest valmis hingehindasid maksma.

9. Litograafia

Unusta käsitsi maalitud teosed. Lametrükitehnikal baseeruvad litograafilised teosed on uus trend, mille vanaema pööningult taas üles võid kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles