Moelegend Gianni Versace'i häärber ja selle 7 kummastavat saladust

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Versace'i häärber.
Versace'i häärber. Foto: www.flickr.com

Peagi möödub 20 aastat itaalia moedisaineri Gianni Versace lahkumisest. Mehe surma osas liigub tänase päevani ringi mitmeid vandenõuteooriaid. Elle Decori veebilehe sõnul on aga mehest maha jäänud häärber sama saladuslik kui mees ise.

1. Salakäigud ja -uksed

Häärberi arhitekt Alden Freeman lõi salakäigud eesmärgiga enda elu lihtsamaks teha. Häärberi järgmine omanik Gianni Versace kasutas aga vaid üht otseteed - magamistoast salongi. Kõikidel häärberi külastajatel on paraku keelatud neid käike kasutada.

2. Kuulujuttude kohaselt on majas ajakapsel

1930. aastatel ehitatud häärberi seintesse on väidetavalt peidetud üks ajakapsel. Kuna ka hoone arhitekt on meie seast praeguseks lahkunud, ei pruugi vandenõu teoreetikud seda ilmselt mitte kunagi üles leida.

3. Aiast võib leida Vana-Kreeka ja Vana-Rooma mütoloogiast tuntud Medusa mosaiigi

Medusa mosaiik koosneb tuhandetest plaatidest ning saadab oma pilguga kõiki Versace'i aia külastajaid. Medusat ümbritseb analoogne salapära, mis Mona-Lisatki.

4. Versace lasi oma riiete tarbeks salakambrid ehitada

Ka ca 2100 ruutmeetrist ei olnud piisav, et mahutada ära kõik moedisaineri riideesemed. Seetõttu lasigi mees ehitada mitmeid varjupaiku üle kogu häärberi.

5. Kullast tualett

Üks kallimaid esemeid Gianni häärberis on kindlasti tema WC-pott. 24-karaadisest kullast käimlast ei raatsinud loobuda ka Gianni õde Donatella, kes mehe surma järel paljud ta ülejäänud esemed oksjonil maha müüs.

6. Versace kasutas kirjatuvide teenuseid

Mehe häärberis oli sisse seatud eraldi observatoorium kirjatuvide tarbeks. Kuulujutud räägivad, et Gianni ja ta sõbrad kasutasid neid sulelisi salasõnumite vahetamiseks. 

7. Peidetud sõnumid põrandaplaatidel

Kuulujutud räägivad, et keeruliste mustrite sisse basseini ümbritsevatel põrandatel on väidetavalt peidetud mingi salasõnum. Tänase päevani pole keegi paraku suutnud seda veel dekodeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles