Uue kodu saab laenuga osta enne vana müümist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linn õhust.
Tallinna linn õhust. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Koduvahetuslaenu puhul tuleb tagatiseks panna nii müüdav kui ka ostetav kodu. Mida pidada silmas enne sellise kohustuse võtmist ning millised on koduvahetuslaenu kasutegurid ja selle kitsaskohad?

AS Bigbanki ärilaenude ja kinnisvaralaenude üksuse juhi Aimar Roosalu sõnul tekib vajadus koduvahetuslaenu järele eelkõige siis, kui uus kinnisvara soovitakse välja osta hetkel, kui juba olemasoleva, laenuga soetatud eluaseme müügiga pole veel alustatud või alles tegeletakse.

Selline laen sobib nii neile, kellel juba lasub eluasemelaenu kohustus kui ka neile, kel seda ei ole. Kui on juba varasem eluasemelaen võetud, siis koduvahetuslaenu võtmisel jääb inimesele kanda kaks kodulaenu ning laenulepingusse läheb kohustus teatud aja jooksul olemasolev laen lõpetada. Tavaliselt annab pank sel ajal maksepuhkust ehk klient tasub vaid intressimakseid, ütles LHV panga jaelaenude juht Catlin Vatsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles