Näpunäiteid, kuidas tagada efektiivne töökeskkond kodukontoris

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukontor.
Kodukontor. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodukontoris töötades kipub tähelepanu hajuma ning tööülesannete täitmine võib teinekord tagaplaanile jääda. Veebilehe entrepreneur.com näitel jagame näpunäiteid, kuidas säilitada töödistsipliin ka koduseinte vahel.

Vali oma töökeskkonnaks mõni isoleeritum koht majapidamises

Mida vaiksem ja eraldatum nurgake, seda parem. Su aju suudab paremini tööle keskenduda, kui oled eemaldunud võimalikest vestluskaaslastest ning kõikvõimalikest segavatest faktoritest, nagu näiteks televiisor või raadio.

Eralda ennast häirivatest faktoritest näiteks mõne vaheseina abil

Vaheseinad ja suletud uksed annavad teistele märku sellest, et oled töölainele häälestunud ning ei soovi kõrvalisi inimesi seltsiks. Samuti laseb eraldatus segavatest faktoritest valla ka su loomingulisema poole.

Loomulik päevavalgus

Inimesed kipuvad alahindama loomuliku päevavalguse mõju inimese töövõimele. Päikesevalgus loob hea meeleolu ning annab rohkelt motivatsiooni tööülesannete täitmiseks. 

Visuaalne tasakaal

Visuaalne tasakaal tähendab siinkohal eelkõige seda, et su töökeskkond ei oleks liialt kirju ja korrapäratu. Tööd tehes on esmatähtis, et ümbritsev keskkond toetaks su tööülesannete täitmist, mitte ei laseks pilgul ja mõttelennul vabalt ringi ekselda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles