Majaomanik müüb kavala nõksu abil kodu ühele õnnelikule vaid viie euroga

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: manchestereveningnews.co.uk

Ja seekord ei tee me nalja - üks õnnelik saab endale enam kui 250 000 eurot väärt oleva maja tõesti sisuliselt sama rahaga, mis ühe toekama võileiva eest välja käia tuleb.

Nimelt on otsustanud britt Kieron Walsh järgmise aasta aprillikuuni müütada alla kuueeuroseid lotopileteid, millega üks õnnelik saab tema korraliku eramaja uueks omanikuks, vahendab Manchester Evening News

Piletiostjail tuleb lisaks vastata kolmele küsimusele, aga need on naeruväärselt lihtsad: teada tuleb, kui palju on 8+2, mis materjalist on valmistatud maja sissesõidutee (valikus on klaas, kuld ja õige materjal) ning mis aastal on maja ehitatud (vastus on 2016). 

Walsh on väga optimistlik ja usub, et soovitud summa ehk siis veidi enam kui 250 000 eurot, õnnestub tal aprillikuuks piletimüügiga kokku saada küll. Tegelikult loodab ta koguda isegi rohkem.

Manchesteris asuva maja ostis Walsh plaaniga jääda sinna elama oma ülejäänud eluks, kuid ta kommenteerib napilt, et elul olid teised plaanid ja nüüd on hoone taas turul. Mitu korda õnnestus tal ka ostja leida, kuid ühel või teisel põhjusel jäi tehing lõpuks siiski ära. Seepärast mees lotomängu poole pöörduda otsustaski.

Kuidas Eestis?

See pole esimene kord, mil säärasest pakkumisest kirjutame - vaid mõned nädalad tagasi oli teemaks maamaja Suurbritannias, mille omanikud sellest samuti lotopiletite abil vabaneda lootsid. Kas tegemist on uue trendiga kinnisvaramaailmas ja tasuks seda äkki Eestiski proovida?

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi kahtleb, kas Eestis sel kombel kinnisvara müüa õnnestuks. Tema sõnul peab tegemist olema ülimalt vastupandamatu pakkumisega, et piletimüügist maja väärtuse kokku saaks. «Kui üldse, siis mõni odavam majake kuskil looduskaunis kohas, järvekese ääres, aga mitte populaarses piirkonnas,»  usub ta.

Vähi ütleb, et ta kindlasti ei välista sellise asja õnnestumist, aga pigem erandkorras mingi väga konkreetse pakkumise puhul - trendi siit Eesti kontekstis ilmselt tõusmas ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles