Ühe mehe koobas on teise mehe kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piusa koopad.
Piusa koopad. Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

See Hispaania Sierra Morena mäestikus paiknev maja on veidi erinev, kui kõik teised, vahendab trendir.com. Omavahel harmoneeruvad kaasaegsed ehitustehnikad ning lubjakivist koopaseinad.

Sierra Morena mäestiku jalamile kerkinud elumaja on meisterlikult sisutatud ning veelgi oskuslikumalt konstrueeritud. Isegi majaesine murukate on midagi, mis väärib omatte tähelepanu ja tunnustust. Omanikud ei lase ennast häirida loomulikult kasvavast murust, mis kohati liiga ebakorrapärane näib.

Maja modernselt lumivalged seinad on aga igati kooskõlas koopaseintega - seda nii interjöörilt kui ka eksterjöörilt. Kuigi planeeringu poolest on tegemist pigem avatud lahendusega, on suudetud ka siin saavutada teatud diskreetsus ja peenetundelisus. Vannituba on näiteks oskuslikult peidetud lubjakivi ja kipsi vahele. Ka köök ja magamistuba tunduvad visuaalselt rohkem eraldatud ülejäänud eluruumist. Seda eelkõige tänu kitsastele sissekäikudele ja kaootilistele lagedele, mis koobast katavad. Looduslikud koopaseinad toetavad kaasaegseid disainilahendusi ja vastupidi. Unikaalsusest ja nutikusest selles majapidamises puudust ei tunta.

Mis sa arvad, hea lugeja, kas inimkond on tõesti oma päritolu ja juuri taasavastamas ning peagi suundume kõik tagasi oma algupärasesse elupaika?

Vaata rohkem pilte SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles