3 tüüpviga, mida vanade majade renoveerimisel tehakse (5)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu sisustades on esmatähtis endalt küsida - kas loodud kodu on ka 50 aastat hiljem elamiskõlblik ning stiilipuhas?
Kodu sisustades on esmatähtis endalt küsida - kas loodud kodu on ka 50 aastat hiljem elamiskõlblik ning stiilipuhas? Foto: Pexels / CC0 Licence

Oled esimest korda elus renoveerimas mõnda eriti vana elumaja? Pane kõrva taha järgnevad kolm enimlevinud viga, mida vanade hoonete renoveerimisel tehakse ning ehk saab sinu renoveeritud maja naabrist parem.

Enne renoveerima asumist õpi esmalt tundma renoveeritavat maja – mis ajastul see ehitatud on, milliseid ehitus- ja sisustusvõtteid kasutatud on ning millised on majale iseloomulikud nüansid, millele tähelepanu pöörata.

Viga number 1 – liiga ajastutruud disainilahendused

Kas tahad luua mõnusalt hubast kodu oma perele või täita kodu muuseumieksponaatidega? 1870. aastatel ehitatud maja ei pea tingimata just sellest ajastust inspireeritud olema. Tähtis on tasakaal ning kompromisside leidmine eri ajastute vahel.

Viga number 2 – inimesed unustavad tuleviku peale mõelda

Kodu sisustades on esmatähtis endalt küsida – kas loodud kodu on ka 50 aastat hiljem elamiskõlblik ning stiilipuhas? Jah, kaasaja trendidest ei ole pääsu, ent on ka ajatult klassikalisi disainielemente, mis võivad tõepoolest aktuaalsed olla ka järgmised 50 aastat.

Viga number 3 – inimesed hoiavad kümne küünega kinni tänapäeva standarditest

Esimesed ruumid, mida tavaliselt renoveerima asutakse, on köök ja vannituba, vahendab housebeautiful.com. Tihtipeale ollakse moderniseerimise lainel, jättes tagaplaanile maja ajaloolise eripära. Targem oleks kaasajastada köök ja vannituba viisil, mis harmoneeruks ka ülejäänud majapidamisega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles