Fotod: põnev disainilahendus, millest koorub aegamisi veelgi põnevam mööblitükk

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslaste vaimusünnitise teeb eriliseks, see, mis peitub pealispinna all.
Rootslaste vaimusünnitise teeb eriliseks, see, mis peitub pealispinna all. Foto: Pexels / CC0 Licence

Rootslased on innovaatiliste disainilahenduste poolest maailmas alati esirinnas olnud. Tutvustame üht Hollandi disaininädalal säranud ning rohke tähelepanu osaliseks saanud mööblitükki, mis paljastab aja jooksul värvirohke aluskihi.  

Disainitud kapp on oma konstruktsioonilt pigem klassikalist laadi ning rootslastele omaselt minimalistlik. Põhjanaabrid ei saa loomulikult piirduda ju kõigest kapiga - sellel peab olema omaette saamislugu, identiteet ja eripära. Inspiratsiooni mööblitüki loomisel saadi loomulikult esivanemate kannatlikkusest ning oskusest luua vastupidavaid esemeid, mis kestaksid aastasadu.

Rootslaste vaimusünnitise teeb eriliseks, see, mis peitub pealispinna all. 

Aluspinna moodustavad värvilised paneelid, mis on looduslike värvidega üle võõbatud. Männipuidust pealispind koorub aga aegamisi, paljastades selle all peituva värvidemängu.

Disainerite eesmärgiks oli jääda truuks oma juurtele ja päritolule ning jäljendada puude ning puitmaterjali loomulikku elukäiku. Mis sa arvad, hea lugeja, on rootslased end taas ületanud?

Uuri rohkem isekooruva kapi kohta SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles