Lihtne küsimus, mille abil oma elu paremini organiseerida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esemete ja elu paremaks organiseerimiseks pead endalt küsima vaid üht.
Oma esemete ja elu paremaks organiseerimiseks pead endalt küsima vaid üht. Foto: Pexels / CC0 Licence

Esemete organiseerimiseks ja isikliku elu n-ö majandamiseks jagatakse tohutult nippe ja nõuandeid, ometigi piisab väga vähesest, et oma elu kontrolli alla saada. Uudisteportaal news.com.au ainetel selgitame välja, kuidas oma elu ja majapidamist paremini korraldada.

Unusta kõik siiamaani loetu ja tuttavatelt kuuldu - oma esemete paremaks organiseerimiseks ja halduseks pead küsima endalt vaid üht - millal ma seda eset viimati kasutasin? 

Riidekapis suurpuhastust tehes sea kõik riideesemed enda ette kronoloogilises järjestuses ning jäta alles vaid need, mida viimasel ajal tõesti kandnud oled. Ära tee järelandmisi ning emotsioonidest tingitud valikuid - ole enda ja oma esemete suhtes aus. Kõige enam ja tihedamini kasutust leidvad riideesemed aseta kõige peale, et säästa otsimisaega järgmine kord, kui kavatsed teatud riideeset kanda.

Sama strateegia töötab ka kõige muu puhul siin elus. Alustades su köögikappidest ning lõpetades aplikatsioonidega su nutitelefonil. Kõik, mida sa ei ole viimase aasta või poole jooksul kasutanud, on ilmselt oma aja ära elanud ning väärib uut võimalust kas uue peremehe juures või mõnes taaskäitlusjaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles