Materjalid, mille võid pesupehmendiga hoopis tuksi keerata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Pesu pesemine on justkui omaette täppisteadus. Ükskõik, mida sa ka ei teeks, riideesemed kuluvad sellegipoolest. Pesupehmendid muudavad küll pesu pehmemaks ja paremini lõhnavamaks, ent on ka esemeid, mille riidekiude pehmendi pigem hävitab, vahendab goodhousekeeping.com.

1. Mikrofiibrist riideesemed

Pesupehmendiga kaob mikrofiiberkiudude eripära, mis seisneb eelkõige pehmuses, heas imavuses ja kiires kuivamisprotsessis.

2. Spordirõivastus

Spordirõivad on tavaliselt mõnest higihülgavast ja kehale jahutust pakkuvast materjalist tehtud. Pesupehmendit kasutades võid aga riskida riidekiudude heade omaduste hävimisega.

3. Saunarätikud

Pehmed ja kohevad saunarätikud on lausa luksus omaette. Neid pesupehmendiga pestes võid küll garanteerida nende jätkuva pehmuse, ent samas teha karuteene rätikute niiskusimavusele. 

4. Tulekindlast materjalist esemed

Pesupehmendi muudab materjalid tulele vastuvõtlikumaks. Ühtlasi viib see ka tekstiilide süttimiskindluse. 

5. Veekindlast materjalist esemed

Veekindlate materjalide puhul kehtib sama põhimõte, mis tulekindlate materjalide korral. Pesupehmendi vaid rikub nende vetthülgavaid omadusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles