Põhjuseid, miks üürnikud ei pruugi oma ettemaksu tagasi saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne võtmete üle andmist, veendu, et oled eluruumi piisavalt puhtaks teinud.
Enne võtmete üle andmist, veendu, et oled eluruumi piisavalt puhtaks teinud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud üürnikud ei saa tihtipeale oma ettemaksu tagasi. Põhjuseks võivad olla, kas eelnevad makseraskused või mõned üürileandjast tulenevad faktorid. Veebilehe idealhome.co.uk vahendusel uurime peamisi põhjuseid, miks üürnik võib pärast üürisuhte lõppemist tühjade kätega jääda.

1. Kahjurid

Mõned üürnikud on tõepoolest nii häbematult räpased ja lohakad, et nende elutegevuse käigus võivad lausa kahjurid korterisse tungida. Võitlus nendega on aga tohutult aja- ja ressursirikas - makstud ettemaks ei kompenseeri ilmselt pooltki nendest kuludest.

2. Maksmata kommunaalkulud

Alati tuleb veenduda, et oled viimase üüriloldud kuu eest korralikult tasunud. Tasumata jätmise korral võib üürileandja selle raha ettemaksuga kompenseerida.

3. Otsene kahju eluruumile

Kui oled üürileandja teadmata kasvõi üheainsa augu seina puurinud, ei pruugi ta ka siis ettemaksu tagastada. Kui oled aga hävitanud, kaotanud või rikkunud mõne eelnevalt eluruumis olnud eseme, on tõenäosus ettemaks tagasi saada samuti marginaalselt väike.

4. Räpane majapidamine

Enne võtmete üle andmist, veendu, et oled eluruumi piisavalt puhtaks teinud ning viinud ära sealt ka kõik üleliigsed esemed, mida ei omanik ega ka tulevane üürnik ilmselt enam ei vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles