Fotod: kolm maja, mis on väga õnnestunult ehitatud naabrite ärritamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.sporcle.com

Naabriviha on igivana ja vahel nii kõikehõlmav, et selle nimel ollakse valmis ehitama isegi terve maja: lihtsalt selleks, et teisi inimesi ärritada. Ja noh, võib-olla pisut ka selleks, et seal ise elada.

1. Equality House, Kansas, USA

Foto: www.sporcle.com

Westboro Babtistikogudus on tuntud oma vihakõnede poolest kõigi äärmuste suunal. Seepärast pole kuigi imekspandav, et LGBT kogukond soetas 2013. aastal endale maja otse ühe koguduse kiriku vastu ja võõpas selle rõõmsalt vikerkaarevärviliseks. Tänasel päeval tegutseb majas kiusamisvastase võitluse keskus.

2. Pirukamaja, Seattle, Washington, USA

Foto: www.urbo.com

Kui sul on üks väike maatükk ja naaber tuleb ning tahab selle su käest ära osta, aga pakub solvavalt madalat hinda, ei saa asja kindlasti niisama jätta! Kättemaksuks tuleb täpselt naabri krundi piirile ehitada piklik pirukakujuline maja, millest elamuna eriti asja pole, aga vähemalt saad naabrilt ära võtta kõvasti avaruse tunnet. Ja aastaid hiljem on see eelmise sajandi alguses ehitatud hoone ka väga menukas: 2016. aastal läks hoone kaubaks 500 000 dollariga.

3. Skinny House, Boston, USA

Foto: www.sporcle.com

Selle maja kohta räägitakse, et kaks venda pärisid üle-eelmise sajandi lõpupoole oma isalt väärtusliku maatüki. Ajal, kui noorem vend oli sõjaväes, kasutas vanem juhust ja ehitas pea tervele krundile endale eramaja. Noorem vend tuli tagasi, vaatas olukorra üle ja otsustas siis ehitada otse tänava äärde ühe pika ja kitsa maja. Koduna ei ole see kolmekorruseline ehitis kõige mugavam ja praktilisem, aga vähemasti varjas see ära kõik tänavavaated, mis vanema venna majast avanesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles