Ülemaailmne uuring paljastab, kas Tallinn on võrreldes teiste maailma linnadega väärt elupaik

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed mänguväljakul.
Lapsed mänguväljakul. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Suur ülemaailmne uuring reastas maailma linnad selle põhjal, kui hea on neis elada lastega peredel. Vaatame, kui edukaks osutus Tallinn.

Kinnisvaraportaal Homeday viis läbi põhjaliku uuringu, milles selgitati välja, kui lastega perede sõbralikud on maailma riikide suuremad linnad.

Kõige sobivam elupaik lastega peredele on uuringu põhjal Taani pealinn Kopenhaagen, teisel kohal Norra Oslo ja kolmandal Šveitsi Zürich.
Tabelis on esindatud 100 linna ja Tallinn platseerub seal 40. kohale. Soome pealinn Helsingi on 14. kohal, lõunanaabrite pealinn Riia jääb aga meist tahapoole, 64. kohale. Venemaa on tabelisse pääsenud Peterburiga ja nemad on 59. kohal.

Uuringus osales tuhandeid linnu üle maailma ning neid hinnati nende kinnisvara, haridussüsteemi, turvalisuse, taskukohasuse, töötuse- ja saastetaseme, transpordi, lapsehoolduspuhkuse ja kaasnevate toetuste, tervishoiu, vaba aja veetmise võimaluste, rohealade olemasolu ja üldise õnnelikkuse taseme põhjal. Lõpuks paigutati pingeritta sada parimat.

Homeday rõhutab, et kõik, kes selle saja hulka mahtusid, peaksid end hästi tundma - need on sada parimat riiki maailmas, kus oma lapsed suureks kasvatada. 

Tallinna puhul hinnati võrdluses maailma teiste linnadega väga kõrgelt lapsehoolduspuhkuse seadust ja vanemahüvitist ning haridussüsteemi - need said kümnest punktist vastavalt 9.80 ja 9.54 punkti. Kõike madalam skoor tuli tööhõive ja õnnelikkuse taseme eest: vastavalt 4.00 ja 2.18 punkti. 

Uuringu tulemuste kohta saab rohkem infot Homeday kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles