Populaarsel suvituspiirkonnal õnnestus keelata kinnisvaramüük sisserändajatele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Mevagisseys.
Rand Mevagisseys. Foto: SCANPIX

Ühe suvituspiirkonna elanikud surusid oma tahtmise läbi: enam sisserändajad sinna kodusid soetada ei saa.

Suurbritannias populaarses suvituspiirkonnas Cornwallis asuv väikese Mevagissey linna elanikud olid tüdinud sellest, et sisserännanud suvitajad nende kodulinna kinnisvara hinnad lakke tõstsid ja kodud nende ninade alt ära napsasid, kõik ainult selleks, et linnakeses mõned kuud aastas suvitamas käia, kirjutasime oktoobri alguses. 
Tänaseks on kohus otsuse langetanud ja kinnisvara eelisostuõigus jääb linnaelanikele, vahendab Daily Mail. 

Mevagissey linnake.
Mevagissey linnake. Foto: VidaPress

Kohalike põhilisteks argumentideks olid, et kinnisvara hinnad on tänu suvitajatele tõusnud nii palju, et kohalikud ei jaksa endale enam oma kodulinna kinnisvara soetada. Teiseks häiris neid see, et suvekodude omanikud viibivad linnas vaid mõned kuud aastas, mis tähendab, et nende suurenev osakaal suretab linnakese tasapisi välja - juba tervelt veerand majadest seisavad suure osa aastast tühjana.

Pärast kohtuotsust läbiviidud tänavaküsitluse põhjal on kohalikud äärmiselt rahul. «Otsus on suurepärane. Meie noortel polnud enam võimalik oma kodulinna kinnisvara osta ja nad olid sunnitud mujale kolima. Loodetavasti seda probleemi enam ei ole,» ütleb kohalik June Hall.

30 aastast Mevagisseys elanud Dawn Baker ütleb, et linn peaks oma saavutuse üle tohutult uhke olema.

Kas pead selliseid piiranguid õigeks? Kas Eestis võiks mõnes populaarses suvituspiirkonnas kehtestada samasuguse piirangu? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles