Fotod: suure vaevaga ehitatud maja on ilmselt üks mõttetumaid maailmas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: modernfarmer.com

Ehitus pole reeglina mingi naljategu, seega on üsna imekspandav, et keegi on võtnud vaevaks püstitada ühe täiesti mõttetu maja. 

Nimelt võttis hiinlane Liu Hongcai juba möödunud aastal nõuks ehitada maisitõlvikutest üks kena ajutine maja - peamiselt turistide rõõmustamiseks, vahendab Modern Farmer. Kuna ehitis osutus aga väga menukaks ja põhjustas veebis kena kiiduavalduste tormi, otsustas Hongcai tänavu asja suuremalt ette võtta.

Novembri alguses valmiski traditsiooniline Põhja-Hiina elamu ühes abihoonete ja vesirattaga. Selle ehitamiseks ostis mees 30 000 maisitõlvikut, ehitusmaterjalide peale kulus tal kokku pisut üle 1200 euro. 

Nii peamaja kui abihooned on elamiskõlbmatud - hoonetel puuduvad uksed ja aknad ning igasugune interjöör. Mis mõte säärastel ehitistel siis on? See jääbki pisut ebaselgeks. Hongcai ise ütleb, et tema eesmärk on näidata turistidele, kuidas kohalikud sealkandis elavad. Tõsilugu on aga, et kohalikud ei ela päriselt siiski maisist valmistatud majades, samuti on nende kodudel uksed-aknad ja sisustus.

Talunikust arhitekt kasutas hoonetekompleksi püstitamisel 14 lähima naabri abi ja kõik lõid kaasa rõõmuga. Küsimust, milleks see kõik, ei tekkinud kellelgi. Töö oli küllalti kurnav ja spetsiifiline, sest maisitõlvikute sidumiseks vajaminevad traadid tuli ümber tõlviku tõmmata nii, et need maisi ei vigastaks ja tõlvikut läbi ei lõikaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles